Thee

Thee

Wat is thee? De thee-bush, de ecologie van thee, de teelt, het plukken en de kleuren van thee: theeblad wordt lange tijd en wijdverspreid gebruikt als een infusie voordat het in het Westen bekend werd. De thee was waarschijnlijk 5000 jaar geleden in China al bekend. De theebladeren werden verzameld in het wild van bomen die tot 15 meter hoog konden worden. In de vierde eeuw begonnen de Chinezen met het cultiveren van de theeboom in Szechuan. Vanaf dat moment werd de wereld geconfronteerd met een nieuwe fenomeen: THEE.

About-Us-2  Thee

Mensen drinken al duizenden jaren thee!
Men verondersteld dat thee als eerste is ontstaan in China als een soort geneeskundige drank, maar door de jaren heen is het verspreid over alle continenten. Nu is nu wordt het dagelijks gebruikt in enorme hoeveelheden verbruikt.

Thee is inderdaad een van de meest populaire en gezondste drankjes in de wereld, en een reusachtige selectie van thee kan gemakkelijk verkregen worden in de meeste supermarkten.

Thee wordt in allerlei variaties gedronken: sterk of licht, met of zonder suiker, met of zonder melk, en met of zonder cafeïne – afhankelijk van persoonlijke voorkeur. De Britten staan bekend om het drinken van thee met melk, in India is Masala Chai populair en groene thee wordt vaak geassocieerd met China.

We hebben allemaal gehoord van de Boston Tea Party – hoewel het was niet echt een thee-partij. Tijdens deze politieke demonstratie in Boston, Verenigde Staten, werden honderden soorten geïmporteerde thee in het water gegooid en geruïneerd. Dit incident is een voorbeeld hoe belangrijk thee was, en nog steeds!

Hoewel thee al duizenden jaren een favoriete drank is, zijn theezakjes relatief nieuw. Tot dan toe werden theeblaadjes getrokken in theepotten en theekopjes. De eerste theezakjes waren vierkant of rechthoekig, maar tegenwoordig zijn er ook ronde en driehoekige zakjes.

ADANIM TEA

Zoveel meer dan geweldig smaken! Adanim produceert en levert allerlei soorten thee: groene thee, zwarte thee, kruidenthee, biologische thee.

ADANIM BIO: de enige 100% biologische cafeïnevrij fruit thee

ADANIM thee: een grote verscheidenheid aan vruchten infusies. En door het gebruik van natuurlijke chemicaliën-vrije producten bij het kweken van onze thee kruiden, slagen wij in het beschermen van zowel het milieu als voor onze klanten. Lees meer…