Van der Kooij Koffie

Onderstaande eigen koffie melanges zijn door ons zelf samengesteld en worden op een ambachtelijk wijze gebrand.

Vigoroso is een melange van koffie uit Brazilie, Columbia, Kenia, Costa Rica en Indonesië (robusta). Een volle krachtige espresso met een Italiaans temperament. De middel donker gebrande koffie heeft een stevige bite en een zachte fruitige frisheid in de afdronk (koffie uit Kenia)  Ook zeer geschikt voor een cappuccino.

Direct bestellen!

Dolce is een melange van koffie uit Brasil, Guatemala Etiopië, Colombia en India.

Een zachte, milde koffie met een heerlijk zoet aroma door smaaktonen van chocolade, amandel en karamel. Door een hint van  citrus, rood fruit en een vleugje jasmijn is de koffie prachtig in balans. Bezit een subtiel bittertje en de smaak van toast in de afdronk.

Direct bestellen!

Senza is een melange van koffie uit Zuid en Centraal Amerika. De koffiebonen uit Brazilië vormen een mooie zachte basis en de Guatemala’s (uit Antigua) geven een fijne, frisse aciditeit. De bloemige, fruitige tonen zijn afkomstig van koffiebonen uit o.a. Peru (Chanchamayo)

Direct bestellen!

Koffie uit Guatemala wordt beschouwd als één van de meest smaakvolle en uitgebalanceerde soorten ter wereld. De befaamde Antigua-koffieboon is vermaard om zijn lichtvoetige, fruitige frisheid, met een intense bitterzoete chocoladegeur. Hints van boter en karamel, alsmede een licht spoor van ceder (hout) geven deze klassieke bourbon cup (smaak) zijn heldere en evenwichtige karakter.

Direct bestellen!

Met zorg samengestelde melange: koffiebonen met een volle en rijke smaak en met een krachtige afdronk. Samengesteld uit  Arabica bonen uit Brasil/Guatemala/Honduras en Robusta bonen uit India.

Zowel geschikt voor een vol/halfautomaat , zeer mooi in combinatie met melk gerelateerde koffies.

Direct bestellen!