Caffè Pera

Caffè Pera bestellen!

Caffè Pera

Caffè italiano dal 1916 – Pera Italian coffee since 1916

Pera Coffee is een koffiebrander  uit Alessandria (Italië)

Caffè Pera BranderijBij Pera werken ongeveer 50 mensen. Het bedrijf bestaat uit een productieafdeling, magazijn en kantoren op een oppervlakte van 9500 m2.

Dagelijks wordt er 18000 kg koffie gebrand. Door een volledig geautomatiseerd productieproces, waarbij de kwaliteit real-time bewaakt wordt door de productiemanagers, is het productieproces flexibel en efficiënt. Deze wijze van produceren staat garant voor hoog kwalitaief eindproduct.

Het systeem om de verschillende soorten gebrande koffie te mengen is eveneens volledig geautomatiseerd en heft een capaciteit van 5000 kg. per uur.

Voor het verpakken worden drie highspeed verpakkingslijnen gebruikt

De koffie wordt in Italië en Puglia verkocht via agentschappen.  In Puglia is een tweede vestiging van Pera in de plaats Peschici.

Het assortiment:

  • 100% Arabica

De Robusta koffiebonen komen uit Indonesië, Vietnam en India . Onze Arabica koffiebonen komen uit Brazilië, Etiopië , El Salvador , Guatemala  en Nicaragua.

Geschiedenis

Gruppo Pera Spa – de geschiedenis van Caffè Pera begint in Alessandria in 1916, toen Benito Pera, samen met zijn echtgenote Adele Rastelli, besloten om al hun spaargeld wat Benito verdiend had met zijn werk als radio hersteller, te investeren in het bedrijf “Industria del caffè Pera Benito”.

Bedrijfspand Pera

De jaren zestig waren moeilijke jaren: Italië kwam net uit de Tweede Wereldoorlog, maar men liet de verwoestingen van de oorlog  graag laat achter zich en pakte de draad weer op. In deze economische context groeide Mr. Benito bedrijf jaar na jaar. 

De hoofdvestiging van het bedrijf in Corso Acqui werd regelmatig uitgebreid om te voldoen aan de toenemende productiebehoeften. Op dat moment werden er koffiebonen en gemalen koffie (vacuüm verpakt) verkocht. De belangrijkste doelgroepen waren bars, kruideniers en kleine winkels die werden beleverd door verkoopagenten.

In 1967, in het midden van de hoogconjunctuur, werd besloten het bedrijf te verplaatsen naar de Via dei Pera 1, met aanvankelijk een oppervlakte van 2.500 vierkante meter, die later werd uitgebreid tot het huidige oppervlak van 9.500 vierkante meter. Op dat moment werd de kleine werkplaats met recht een groot productiebedrijf.

De ontwikkeling ging verder en aan het eind van de jaren zeventig, kwamen de zonen Claudio en Arnaldo ook in het bedrijf. In 1981, als gevolg van de voortdurend stijgende omzet, werd de naamloze vennootschap omgevormd tot een beursgenoteerde onderneming.

De productie werd gemoderniseerd met nieuwe technologieën voor het verbeteren van de kwaliteit van het eindproduct, de veiligheid van de productie en respect voor het milieu:

  • 1983: Om de atmosferische emissies te beperken is er een recirculatiesysteem en een stof-afscheider geïnstalleerd;
  • In 1987 werd een 250.000 kg silo geïnstalleerd; de silo is verdeeld in 14 cellen. Het is verbonden met het systeem voor de scheiding van de groene koffie en voor het scheiden van vreemde lichamen;
  • In 2001 werd een nieuwe brikettenfabriek in gebruik genomen; het nieuwe systeem maakte het mogelijk het product na het branden en na de reiniging van de groene koffie weggegooid herstellen. Het verdichte materiaal werd later verwijderd in overeenstemming met de geldende voorschriften door een erkend afvalverwerkingsbedrijf.

Tijdens de jaren tachtig en negentig zijn de activiteiten uitgebreid door overnames van concurrent koffiebranderijen. De volgende bedrijven overgenomen: Kenia (1989), Sorano (1991), Devisal (1993), Nello (1993), Varmont (1994), Bonaventura (2005), en Piacentino (2008). Na de val van de Berlijnse muur in 1989, bood de exportmarkt naar de landen van de voormalige Sovjetlanden nieuwe mogelijkheden.

In het midden van de jaren negentig, begon Caffè Pera met de productie van servings ESE (single-use pods). Het bereiden van de koffie werd eenvoudig en snel zonder vereiste vaardigheden.

In 2003 nam Arnaldo Pera het bedrijf over van zijn vader Benito Pera. Arnaldo Pera, de nieuwe directeur, legde de nadruk op de export en op de producten voor koffieautomaten (Servings, Capsules)

In 2011 werd het bedrijf overgenomen door zijn neef Alessandro, de derde generatie Pera.

NAAR DE SITE VAN CAFFÈ PERA!

Caffe Pera since 1916
logo Caffè Pera