Op Wereld Hart Dag (29 september) jl. publiceerde ISIC geactualiseerd wetenschappelijk bewijs dat het drinken van koffie het risico op hart- en vaatziekten mogelijk kan verminderen.
De nieuwste feiten en wetenschappelijke onderzoeken over koffie en hart- en vaatziekten zijn te vinden op het geactualiseerde onderwerp hierover op de website: ‘Hart en vaten’. ISIC heeft ook het tweede deel van haar rapport The good things in life: can coffee protect against the risk of CVD mortality? gepubliceerd, waarin een uitgebreid overzicht wordt gegeven van de meest recente onderzoeken inzake koffie, cafeïne en hart- en vaatziekten.
Dit kwartaal is in het onderzoek naar koffie en hart en vaten een prospectief cohortonderzoek opgenomen dat door G. Grosso e.a. is uitgevoerd onder 28561 individuen gedurende 6,1 jaar. Onderzoekers hebben het verband onderzocht tussen koffieconsumptie en het algemene risico op hart- en vaatziekten en sterfte door kanker en hebben ontdekt dat koffieconsumptie in verband kan worden gebracht met een lager overlijdensrisico. De beschermende werking nam zelfs toe als er een indeling werd gemaakt op basis van tabak- en alcoholgebruik.
Comments are closed.