Goede melkschuim maken

Instructies voor een goed melkschuim

Uit onze koffie cultuur is melkschuim niet meer weg te denken. Met alle apparaten van NIVONA kunt U heerlijke luchtige melkcreatie ‘s maken. Het geheim van de mogelijkheden van de “Spumatore” en de Onetouch- Spumatore. Met deze functie kan met één druk op de knop lekkere cappuccino of Latte Macchiato- zelfs dubbel- bijzonder schuimig bereid worden. Het beste uit de RVS-Cooler met verse melk.

Waarom is de melk schuimig?

Perfecte melkschuim is uit vele kleine Mikro luchtblaasjes opgebouwd die zich aan de eiwitmoleculen van de melk hechten. Door de vermenging met hete stoom ontstaat een rooster uit lucht,eiwit,vet en suiker. Hoe fijner het rooster des te smeuïger de melkschuim is. Door de toevoer van hitte en lucht wordt bovendien de lactose in de melk getransporteerd voor een deel in eenvoudige suiker, waardoor de melk licht zoetig smaakt.

Let erop dat slechts goed gekoelde melk(8 C ) gebruikt wordt. Onze beide melkcontainers van 0,5 l en 0.9 l zijn daarvoor ideaal bruikbaar. DE NIVONA melkcontainer en de RVS melkcontainer kunt na gebruik in de koelkast bewaren.

Nieuw bij onze CafeRomatica 1030: de funktie cappuccino-connaisseur. Deze geeft U mogelijkheden als bij een Barista. Afhankelijk van smaak en voorliefde zijn drie varianten mogelijk:

1. eerst koffie, dan melk(schuim)
2. eerst melk(schuim), dan koffie
3. koffie en melk(schuim) gelijktijdig