Lucaffé: Van koffieboon tot kopje koffie…

koffie selectie

Selectie koffiebonenDe selectie en aankoop van de koffie wordt verzorgd door Gian Luca Venturelli. Gian Luca persoonlijk smaakt alle monsters die het bedrijf bereiken, en vaak reist hij naar het buitenland voor een bezoek aan plantages en producenten.

 

 

 

 

Transport

Transport van koffieLucaffé is rechtstreeks verantwoordelijk voor elke fase van het vervoer van de grondstoffen. Sommige soorten, zoals de kostbare Jamaica Blue Mountain, reizen in kleine houten vaten, zodat ze hun onmiskenbare geur het beste behouden.

 

 

 

 

Mengen

Mengen van koffieDe individuele soorten koffie worden gemengd in zorgvuldig uitgewerkte verhoudingen. De mengsels van Lucaffé zijn het resultaat van jarenlange passionele onderzoek door Gian Luca Venturelli, en worden aangeboden in verschillende types om te voldoen aan een aantal individuele smaken. Naast mengsels biedt Lucaffé ook met name prestigieuze single-oorsprong koffie aan (Jamaica Blue Mountain, bijvoorbeeld).

 

 

 

Roosteren

Koffie brandenIn de koffieverwerking volgt Lucaffé de artisan praktijk: een zacht roosteren die de koffie streelt. Daardoor wordt een product verkregen met de hoogste kwaliteit die ook zeer gezond is: de etherische oliën en aroma’s worden beschermd wat resulteert in goed ontwikkeld en geurige bonen, met weinig resterende vocht en een laag cafeïne- gehalte.

 

 

 

Malen

Koffie malenMalen van koffiebonen is een delicate fase en van groot belang voor het uiteindelijke resultaat. Lucaffé maalt de koffie met de beste molenstenen die er zijn, in de afwezigheid van zuurstof en met een lage temperatuur, zacht en subtiel.

 

 

 

 

Verpakken

Verpakken van koffieOm de aroma’s zo lang mogelijk te behouden, is Lucaffé met name voorzichtig met de verpakking van de  koffie, zowel de ESE Servings, de koffiebonen en de gemalen koffie. Verpakken wordt gedaan in een beschermende atmosfeer Er wordt stikstof  ingebracht tegen oxidatie en om zuurstof te elimineren. Op deze manier worden de aroma’s bewaard en de laatste drank kan altijd bogen op een benijdenswaardige crema. In het bijzonder het gebruik van papieren ESE’s zorgt er altijd voor dat een succesvolle Italiaanse espresso wordt geproduceerd volgens de hoogste normen, zelfs als dit wordt gedaan door iemand die geen expert, vele vele mijlen van de plaats verwijderd waar de bonen werden geroosterd.