Lucaffé

Lucaffé

Gestart als een kleine koffiebrander is Lucaffé uitgegroeid tot een multinationaal bedrijf, maar met de kwaliteit van een Italiaanse ambachtelijke koffiebrander!

Lucaffé

 

Er zijn vele redenen voor dit succes…

 

Branderij Lucaffé Branderij

Gian Luca Venturelli Italiaanse koffiebranderij werd opgericht in 1996 aan de oevers van het Gardameer (bij Padenghe sul Garda). Dankzij passie en ondernemerschap van Gian Luca Venturelli groeide het snel, eerst op een locatie in Roncadelle (Brescia) waar, naast het installeren van de benodigde apparatuur voor het branden en malen van de koffie, innovatieve verpakkingssystemen (voor het maken van ESE servings) geïnstalleerd zijn. Dat heeft Lucaffé tot een succesvol bedrijf gemaakt!

 

 

Uitbreiding

Koffiemachine ESEDe branderij werd verder uitgebreid in 2004 en verhuisde naar haar nieuwe hoofdkantoor in Carpenedolo (Brescia), op korte afstand van de andere vestiging die nog steeds gerund wordt door Gian Luca Venturelli, die de exclusieve koffiemachines produceert en distribueert onder de merknaam (www.lapiccola.it). De samenwerking tussen de twee bedrijven, het roosteren van koffie in de ambachtelijke traditie en het ontwikkelen van espresso machine’s, heeft geleid tot expertise op het gebied van “ESE”, waardoor het mogelijk is om producten van uitstekende kwaliteit op beide fronten te produceren. Het jaar 2010 liet een verdere expansie zien met de opening van een nieuwe fabriek naast de bestaande gebouwen.

 

Lucaffé: het merk

Kwaliteit en charme!

Lucaffe symboolLucaffé mascotte: het mannetje is het symbool van het Italiaanse bedrijf. Er is zorg besteed aan het ontwerp van een aantrekkelijke en functionele verpakking. Het grote assortiment aan accessoires zijn op de juiste wijze ontworpen en versterken het imago van het Italiaanse product: de traditie van de Italiaanse espresso de manier waarop het wordt genuttigd door de Italianen in Italië. De kleine Lucaffé man in al zijn varianten voor elke combinatie worden door de consument goed onthouden en herkend en is een symbool en synoniem geworden voor kwaliteit!

 

 

 

Thuis, op kantoor en in de HoReCa

De koffie vooraf gedoseerd in papier (ESE) is niet alleen bedoeld voor gebruik thuis (detailhandel) of in het kantoor, maar vooral ook voor het serveren van kwaliteitskoffie in restaurants met de maximale uitvoerbaarheid ondanks het grote aantal kopjes per dag.

Parasol Lucaffe

Lees ook alles over het productieproces bij Lucaffè, van koffieboon tot kopje koffie